Terreurorganisaities

Valt er met IS, EL khayda, of voorheen met Saddam nog enigszins te onderhandelen, bij incassobureaus kun je dat op je buik schrijven.

Schuldig tot het tegendeel bewezen is. Zonder hakbijl of automatisch wapen, maar mét ultieme en uitzonderlijk ongepaste dreigementen. Bekeren tot de Islam is geen optie meer. Kinderen en huisdieren worden niet gespaard. Het terreur is slopend, en ertegen vechten bijna zinloos. Wanneer de brief op de mat valt, lijkt er geen weg meer terug. Vluchten kan niet meer.

Binnen deze terreurgroepen bevinden zich soms enkele genadige leden. Deze delven meestal achteraf het onderspit.

Aangezien deze terroristen dreigen met het afnemen van ons huis, onze spullen, en onze waardigheid vind ik dat we nu maar eens ons leger in moeten zetten. Ze houden zich schuil in kantoren, andere gebouwen, en opereren meestal vanuit een nooit te traceren afdeling of onder een schuilnaam. Ze zetten handtekeningen onder onbetwiste documenten, waarna ze met de noorderzon verdwijnen. Terwijl wij de zandhopen van Afganistan overhoop halen, of de ondergrondse grotten van Irak, kunnen wij met ons belastinggeld naar mijn mening beter beginnen in alle bovengrondse kantoren in Nederland. Deze onrustzaaiende pretentieuze haatdragende mafketels zullen zich niet makkelijk overgeven. Dat staat vast. Maar zolang we dit terreur gemoedwillig laten bestaan blijven we ondergeschikt aan een macht die, meer nog dan welke godsdienst ook, gelijk blijft halen bij hen die onschuldig zijn, en zich moeilijk kunnen verdedigen.

Uiteraard moet deze column met een glimlach gelezen worden.

Maar mocht u anderzijds tóch weer een brief op de mat krijgen met een nare dreigende tekst, en van een voor u onbekende organisatie…

Weet dat u rechten heeft.

Zoals ik laatst leerde kan iedereen een incassobureau beginnen. Daar hoef je helemaal niets voor te kunnen.