Hij liep langs haar. Zij zat op een fluwelen rode bank een beetje verveeld aan haar cocktail te nippen. Haar vriendin was even naar de wc. Ze keken elkaar aan. ‘Jij bent Loesje, toch?’. Een accent. Hij komt dus niet van hier. Import, denkt ze stiekem. Vragend kijkt ze hem aan ‘ja, dat klopt. Kennen wij elkaar?’ Hij lacht verlegen. ‘Nou, ik ken jou van the inner circle’, ik heet Menno. Ze lacht. Mooie mond heeft ze, denkt hij. Waarop hij zegt: ‘ik kom wel even naast je zitten, okay?’ Ze knikt en zegt dat hij haar niet zo bekend voorkomt. ‘Ja, we hebben niet met elkaar gechat hoor, daar was ik te schijterig voor. En meestal chat je toch pas met iemand als je elkaar een paar winks hebt gegeven en wanneer je ziet dat de ander jouw profiel heeft bekeken?!’. Ze kijkt bedachtzaam en vraagt zich af hoe hij aan deze ‘spelregels’ komt.
Hij kijkt haar een beetje verlegen aan. Dan zegt hij dat hij op haar profiel heeft gelezen dat ze yogadocente is. En dat hij nog nooit aan yoga heeft gedaan. Ze zegt dat hij dat goed heeft onthouden.
De vriendin is inmiddels terug van de wc en houdt zich bezig met selfies maken. Die ze vervolgens naar een liefje in Brazilië stuurt. Zij springt op en roept ‘zo, en nu heb ik wel weer zin om te dansen!’. Hij kijkt een beetje paniekerig om zich heen. ‘Ik ben mijn vriend Tim kwijt. Zal ik anders met jullie meegaan?’. Twee grote bruine labradorogen kijken haar aan. Ze ziet de zweetdruppeltjes op zijn voorhoofd. Zijn plastic bierglas trilt een beetje. Haar vriendin kijkt haar vragend aan. ‘Okay, is goed’. Besluit ze uiteindelijk. Onhandig staan ze met z’n drieën in een kringetje op de op de dansvloer. Uit de speakers klinkt Beyoncé met crazy right now. Hij trekt z’n beste dansmoves uit de kast en schreeuwt iets onverstaanbaars in haar oor. Ze vraagt aan haar vriendin wat ze van hem vindt.
De vriendin rolt met haar ogen en schreeuwt net iets te hard ‘ja, uhm. KAAL! En hij komt uit Brabant!’. Dat is toch geen type voor jou schat’. Snel kijkt ze zijn kant op, hij beweegt wild met zijn hoofd. Als hij het maar niet gehoord heeft denkt ze. Maar inderdaad, ze heeft gelijk. En sinds deze kale import-Amsterdammer zich bij hun gevoegd heeft, lijken de rest van de mannen ineens een stuk minder geïnteresseerd. ‘Wij gaan even samen plassen, en een rondje lopen’. Zeg ik ietwat schuldbewust tegen de labradorogen. Hij kijkt naar de grond en knikt. En lijkt zich ervan bewust te zijn dat de dames eigenlijk niet moeten plassen. ‘Veel plezier nog!’ Zegt hij onhandig zwaaiend. Wanneer we de zaal bijna uitlopen, opweg naar een andere danszaal klinkt Cyndi Lauper met ‘girls just wanna have fun’ uit de speakers. ‘Mop, dit is MIJN nummer! Laten we nog even blijven!’. Nee, dat kan niet zegt ze. En vanuit haar ooghoeken ziet ze hem naar haar kijken. ‘We hebben gezegd dat we gingen plassen!’ ‘Moppie, hij is niet achterlijk hoor. Kom, dansen!’. En ze trekt haar mee de dansvloer op.
Uit nieuwschierigheid kijkt ze de volgende ochtend op haar inner circle profiel. Ze scrolt door de lijst mannen die haar profiel hebben bekeken. Ergens onderaan ziet ze hem. Menno views your profile 5 months ago.