Wanneer ben ik voor het laatst naar een toneelstuk wezen kijken? Ik denk zo’n twintig jaar geleden. Opgedirkt in het pluche gezeten en volop genietend.

Tegenwoordig hoeft ik deur niet meer uit maar kan gezellig thuis blijven. In een hondenhaar joggingbroek op bank en een biertje in de hand met de drie honden naast en op me, kan ik tegenwoordig ook toneelspel bekijken. En met uitstekende acteurs en actrices.

Gisterenavond was er weer een goed stuk.

Eerst één van de musketiers in de gedaante van een PVV meneer met de aristocratische naam: de Graaf. Met op de achtergrond zijn hofnar Dion. En nog geen half uur later opgevolgd door de twee altijd rennende heren Kuzu en bromsnor, Öztürk. Die achtervolgt worden door James Bond Castricum.

En waar hebben we het dan ook alweer over? Inderdaad: de vrijheid van meningsuiting, bootjes,  vluchtelingen en wat over en weer gescheld. Toneelspel pur sang.

Prima voorbeelden van heren en dames die met de emotie van de samenleving hun centjes verdienen als acteurs En hoe meer je roept op de televisie, hoe beter het is voor de statistieken en het winnen van een toneelprijs.

Prachtig om te zien. De ene superblond en de ander wat minder blond. Blond  wat schijnbaar voor Nederland staat, en minder blond voor een beetje Nederland.

In het ene land fucken ze met een klein grietje die een scherpe tong heeft, en in het ander land  nemen ze er één mee die met een nep varkenskop loopt te blèren. In het ene land mag je niets zeggen wat de grote baas niet leuk vindt en in het andere land hacken ze je computer omdat ze ook willen weten wat de grote baas niet leuk vindt.

En als protest wil de ene club niet terug om elders gelukkiger te zijn, en in het andere land gaan ze er massaal naar toe omdat het regent en sneeuwt.

Prachtig toneel! Of prachtige hypocrisie, het zijn maar woorden.

En ik denk dat het nog veel meer toneel op gaat leveren.

Bijvoorbeeld over het COA wat een miljoen of 20 over de balk heeft gesmeten. En de bestaande wet en regelgeving niet na kan leven. Mooi man, Bestuurders die over een tijdje er uit geknikkerd worden, partijen er weer vragen over gaan stellen en er allerlei experts uit de hoge hoed getoverd worden en prachtige dingen gaan roepen waar Youpie weer spontaan hartkloppingen van krijgt en hopelijk een stijve.

En zo hebben we allemaal een vingertje omhoog, roepen wat over de ander, leveren we als protest de tweede paspoortjes in en hebben sommigen gewoon echt schijt aan alles en iedereen omdat het kan en mag.

Toneel, I love it.

Dus een dikke vinger van de Pluis naar diegene die er gevoelig voor is. Waarom? Gewoon omdat het leuk is, er nergens anders voor!

En beste hacker, fuck joe. Jij struikelt over je eigen knuppel, sukkel. Maar……….het is allemaal toneel, toch?