Als vrouw ben je het gegeven moment zat om steeds maar te leven in een vast patroon.
Het huisje boompje beestje verhaal worden we gegeven moment zat. We willen gezien worden. Niet alleen maar door onze echtgenoot en kinderen, maar ook door andere mannen. We willen ons nog steeds jong, energiek en sexy voelen. Dat vinden we leuk en we hebben dat kennelijk nodig voor onze zelfverzekerdheid. Tegenwoordig willen vrouwen en ook mannen, meer spanning in de relatie en als dat niet te vinden is binnen de huidige relatie, gaan we het buiten de deur zoeken. Dat is de trend van de eenentwintigste eeuw.

Na dit alles gezegd te hebben sta ik even stil bij de gedachte aan een avontuurtje een jaar terug
waar ik een getrouwde man tegen kwam op Texel.
We gingen als vriendinnen naar Texel om het Tropical Texel Festival 2011 of wel de jaarlijkse afsluiting van het zomer seizoen samen te vieren.
Het was onze tweede keer dat wij dit festival meemaakten.

Wat had ik er zin in om even geen moeder te zijn, maar gewoon Tam. Een jonge vrouw dat nog vol in het leven staat. Genieten met vriendinnen, het leven en alles wat een mens menselijk maakt. That’s it!
Even weg van een druk en niet gemakkelijk bestaansleven als werkende moeder en echtgenote.
Waarom snappen sommige mannen dat gewoon niet. De enige reactie van mijn man was,”ik heb gehoord dat het een losbandigheid van jewelste is daar en dat er een hoop huwelijken op het spel worden gezet”.
Natuurlijk ontkende ik dat. Hoe kon ik dat weten?

De tweede dag kwam ik hem tegen in één van de kroegjes van de Koog.
Hij was lang, had blond lang haar, gestreepte overhemd, was 42 jaar en hij kwam zelf op mij afstappen met een rosé in zijn handen. Hij heeft gelet op wat ik dronk, was mijn gedachte. Deze kreeg een 8 van alle zwalkende mannen in de kroeg. Wat is dat toch dat dit soort mannen tegenwoordig niet meer te vinden zijn. Even goed ik was niet op zoek en dansen was het voornaamste. Ik ben tenslotte getrouwd en vreemdgaan was not my cup of tea! Dus de trouwring aan mijn vinger ging omhoog, maar het leek geen enkele man wat te kunnen schelen. Hallo, ik ben getrouwd?

Het is waar, mannen durven hun gevoelens te tonen (zit meestal in hun broek) nadat ze wat drank op hebben. We hebben het dan niet over één glas. Het feest begint bij de mannen meestal na inname van drie a vier glazen bier.
Wijn drinken ze om ons the pleasen en vooral het bed in te manoeuvreren.

Mijn flirt en ik hebben uiteindelijk, nadat ik enkele mannen een nee op request had gegeven, de kroeg omgeruild voor een wandeling in de omgeving, het aanschouwen van de zonsopgang op het strand, het voeren van redelijk diepgaande gesprekken. Daarnaast probeerde hij me nog steeds te verleiden. Zijn vraag was dan ook, “als je niet wil zoenen, waarom ben je dan hier met mij“? Hij had gelijk, maar evengoed, ik wilde niet vreemd gaan ook al was hij zo verleidelijk en had ik hem het liefst meteen gezoend. Toen hij bemerkte dat ik echt niet wilde, terwijl ik allerlei aanstootgevende opmerkingen had geplaatst met mijn dronken kop, is het gebleven bij een kusje op de mond. Ik ben toch getrouwd!
Maar onze harten spraken boekdelen en ik wist, dat als thuis niet snel iets in het positieve ging veranderen, dit verhaal een staart zou krijgen,

Is vreemdgaan de trend van de 21e eeuw?