Vandaag heb ik besloten dat ik morgen alles anders ga doen.

Vastberaden schrijf ik dit van mij af met de wetenschap dat ik lieg. Liegen doe je niet zomaar liegen doe je uit bescherming, vernedering of met de wetenschap dat je iets kan schade met de waarheid. Dat is mijn conclusie hierover en die van jou?

Wat maakt het dan zo erg dat ik hier nu eens niets voor voel.
Gisteren was weer zo’n dag, morgen ga ik alles anders doen. Gewoon doen! Dat was mijn motto.
Toch blijf ik telkens om het feit draaien, wat zou ik dan anders doen? Mijn haar, make-up? Nee veel belangrijker mijn gedachtes moeten anders.

De ironie is dat ik alleen niet goed weet hoe,zelf niet na talloze boeken te hebben geprobeerd te lezen over hoe je de wereld anders kunt zien.
Resultaat, lieg maar tot je een eind barst, je bent er nog niet klaar voor, is iemand dat ooit wel? Is het zelfs niet zo erg dat een boek voor iemand gemaakt is om te leren liegen. Neem mindfulness een hele theorie over hoe je goed, beter, het beste kunt leven.

Bij mij persoonlijk is het de artistieke kant die botst met de wetenschappelijke kant. Het ene moment zie ik alles zo vrij als het hoort te zijn het andere moment star en verbitterd doordat ik zie dat het te mooi is om waar te zijn.
Het leven is geen “box of chocolates” je kunt heel goed zelf bepalen wat je gaat krijgen zolang je de instructies maar goed leest. Wanneer krijg ik de mijne?

Had ik maar een quasie nonchalante houding tegenover het leven. Ik bedoel dan het levens zoals het het zou moeten lijden. De levensstijl die bij mij past. Laat me niet lachen, het is altijd een label die je probeert te plakken, als een pleister op een wond.
Bedenk je wel dit is een wond die allang openligt, open aan: De buitenwereld.
Dit nieuwentijdskind heeft hier geen tijd voor, maar toch houd dit alles mij in mijn ban.

Ga eens na bij jezelf, dingen die goed voelen, die zo horen. Dat zijn de dingen die je met gemak doet. dingen die je wilt veranderen zijn zo veradelijk als het monster onder je bed. Zijn ze er wel? kan je ze wel veranderen? wil JIJ dat wel?