Er lijken steeds meer gevestigde merken en namen onder vuur te komen liggen. De negerzoen is al verdwenen, de zigeunersaus is dubieus en nu lijkt zelfs Zwarte Piet niet meer welkom te zijn. Zelfs de VN heeft het er druk mee! We slaan volgens mij een beetje door. Zou onderstaand nieuwsoverzicht onze toekomst zijn?

BREAKING NEWS

Het verbond van agrariërs onderzoekt de mogelijkheden om de BOERENKOOL te verbieden. Zij vinden de naam dermate denigrerend dat zij denken een zaak te hebben. De VN heeft de zaak in onderzoek.

NIEUWS VAN DE DAG

Jelle P. uit Vlaamklapperpomp wil dat de SNELLE JELLE van bekende koekfabrikant uit de schappen verdwijnt. Jelle P. verloor een half jaar terug bij een auto ongeluk beide benen en sindsdien allesbehalve snel. Sindsdien zegt hij een trauma op te lopen van de associatie met de Snelle Jelle. De VN heeft de zaak in onderzoek.

NEWS FLASH

De vereniging van feminisme onderzoekt de mogelijkheden om de naam hutsPOT te verbeiden. Zij vinden het zeer vervelend om met deze stampPOT te worden geassocieerd. De VN onderzoekt de zaak.

OPMERKELIJK NIEUWS

De nabestaanden van Marten Toonder, de bedenker van Ollie B. Bommel en Tom Poes, willen dat de TOMPOUCE uit de schappen verdwijnt. Het is voor de nabestaanden en fans zeer traumatisch dat hun “Tom Poes” zoveel gegeten wordt. De VN onderzoekt de zaak.

NIEUWS VAN DE DAG

Truus G. uit Zwempamperveen heeft een klacht ingediend over het merk ALWAYS. Het betreft dan specifiek de variant MET VLEUGELS. De klacht komt voort uit haar vliegangst….. De VN onderzoekt de zaak.

NEWS FLASH

De bond voor Advocatuur wil dat het drankje ADVOCAAT uit de winkels verdwijnt. De bond is van mening dat hun tarieven onder druk komen te staan, omdat de ADVOCAAT  in elke slijterij voor een habbekrats te koop is. De VN onderzoekt de zaak.

BREAKING NEWS

De commissie gelijke behandeling onderzoekt de mogelijkheden om de BLANKE VLA te verbieden. Dit zuivelproduct wordt ook verkocht aan “andersgekleurden” en dit zou racistisch kunnen worden uitgelegd. Ook de VN heeft beloofd naar de zaak te kijken.

BUITENLANDS NIEUWS

Het bestuur van de Duitse Hanzestad Hamburg onderzoekt de mogelijkheden om de HAMBURGER te verbieden. Het is voor de inwoners van deze stad zeer schadelijk om geassocieerd te worden met dit fastfood product. De VN heeft de zaak in behandeling.

OPMERKELIJK NIEUWS

De Partij voor de Dieren heeft een klacht ingediend bij de reclamecodecommissie over het merk LA VACHE QUI RIT. Volgens Marianne Thieme valt er doorgaans maar weinig te lachen voor de stieren en dit zou misleiding van de consument zijn. Ook de VN onderzoekt de kwestie.

NIEUWS FLITS

De bond voor Dikke mensen heeft Michelin aangeklaagd. Ze willen een verbod op het MICHELIN MANNETJE. Mensen met overgewicht worden in praktijk vaak uitgemaakt voor MICHELIN MANNETJE en dat moet nu maar eens over zijn. De VN heeft aangegeven naar de zaak te kijken.

Laten we er met z’n allen alsjeblieft voor zorgen dat het zo ver niet komt.

Koen van Enkhuizen

ASSENDELFT