Het is niet vol, maar wel ontzettend druk. Aan het begin van onze jaartelling waren we met het miserabele aantal van circa 200 miljoen mensen. Ruim 2000 jaar later hebben we bijna de grens van 8 miljard bereikt. En we fokken gewoon door, als ware wij hyperseksuele konijnen.

In 1412 zaten we aan de 500 miljoen soortgenoten. Door ziektes als de pest, pokken, honger en gebrek aan hygiëne werd de groei van de mens lekker in toom gehouden. Een beetje gezin kreeg 15 kinderen en daarvan bleven er met wat geluk 4 in leven. Met nog wat meer geluk bereikte 2 tot 3 kinderen een leeftijd waarop men zelf kon gaan vermenigvuldigen. En ja, als je 2 mensen nodig hebt voor het maken van een kindje, dan schiet het niet erg op met de bevolkingsgroei als er steeds maar 2 tot 3 overblijven.

In het jaar 1804 zijn we ineens met een miljard mensen. De mens werd beter met in leven blijven. We deden er 70.000 jaar over om met een miljard te zijn, maar 23 jaar later is het aantal al verdubbeld. Door de tweede wereldoorlog stagneert de groei een beetje, maar in 1960 halen we al de 3 miljard. Vanaf dat moment gaan we pas echt goed tekeer en schiet de teller tegen het jaar 2000 door de 6 miljard. Koud in de 21e eeuw is daar mens nummer 7 miljard en nu wachten we met spanning op baby nummer 8 miljard.

8.000.000.000 mensen die moeten eten, drinken, piesen, poepen, reizen, wonen. De zeeën raken steeds leger, de bossen steeds dunner, minder akkergrond voor boeren. De toekomst van de mensheid is op dit moment dus simpel. Die is er niet. Als we zo door blijven gaan, is de mens sneller uitgestorven dan de witte neushoorn. De aarde is namelijk slechts geschikt voor maximaal 4 miljard mensen, waardoor alles in evenwicht kan blijven. Dus moeten er 4 miljard mensen het veld ruimen. Sorry, niets aan te doen. Omdat mensen van nature egoïstisch zijn, zal er wel niemand te vinden zijn die zich voor de rest van de mensheid op wil offeren. De oplossing is dus even simpel als doeltreffend. Een wereldwijd neukverbod voor een jaartje of 50.

Per jaar overlijden er gemiddeld 59.000.000 mensen op de wereld, oftewel zo’n 3 miljard mensen in 50 jaar. Als we nu zouden stoppen met dat maniakale voortplanten, dan is in 2065 de wereldbevolking teruggebracht tot iets meer dan 4 miljard. Je zou natuurlijk ook kunnen denken aan door de kerk voorgeschreven voorbehoedsmiddelen. Ja, ik vond hem zelf ook grappig.

Zotteklap
www.zotteklap.eu