Voetbal en slippers? Dat lijkt niet de meest voor de hand liggende combinatie. Voetballen op slippers is waarschijnlijk ook niet bevorderlijk voor het resultaat van het spel. We hebben het hier dan ook niet over de nieuwste tactiek van ons Nederlands elftal.

Waar hebben we het dan wel over? Het bekendste slippermerk van de wereld, Havaianas, heeft iets bedacht waardoor zelfs wij vrouwen gaan uitkijken naar het WK voetbal van 2014!! Echt waar, ik weet zeker dat jij straks niet kan wachten tot het zover is. Nieuwsgierig geworden?

Havaianas heeft het briljante idee opgevat om voor de 11 favoriete landen die meedoen aan het WK unieke slippers te ontwerpen. Elk land krijgt dus zijn eigen unieke paar slippers. Uiteraard ontbreekt ons eigen kikkerlandje ook niet. Overigens hoop ik wel dat ‘onze’ slipper origineler is dan een standaard rood, wit, blauw slippertje (met oranje vaandeltje). Dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken namelijk. Ik denk meer in de richting van molentjes als decoratie, appeltjes van Oranje of zelfs een koeiengeluid bij elke stap die je zet. Ok, ok, niet hip maar wel grappig.

Persoonlijk wil ik dan wel alle 11 verschillende paren in mijn collectie hebben. Dan kan ik bij elke wedstrijd de bijpassende slippers aan, of in elk geval degene van het land waar ik op dat moment voor ben… Niet dat ik uberhaupt enige betrokkenheid voel voor een land, maar waarschijnlijk gewoon mijn keuze laat afhangen van welke slippers het beste bij mijn outfit passen. Dat is mijns inziens minstens zo belangrijk.

Hoe deze slippers er exact uit gaan zien is nog een geheim, maar dat geeft ons dames juist een reden om uit te kijken naar het geplande WK 2014. Tot die tijd moeten we het even doen met de reguliere collectie die ook niet mis is. Deze zomer kunnen we onze poezelige voetjes in felgekleurde slippers steken, maar ook een comfortabele ‘sandal’. Ideaal na een dagje strand om gelijk door te hobbelen naar een borrel in de stad. In mijn geval is dat ideaal. Ik kan uiteraard niet voor iedereen spreken.

Maar dames ga je man of vriend snel het goede nieuws vertellen dat je volgend ALLE wedstrijden mee gaat kijken en dat je ECHT 11 paar nieuwe slippers nodig hebt. Wedden dat je hem intens gelukkig maakt? Hij vindt namelijk helemaal niet dat je al genoeg slippers/schoenden hebt. En daarnaast kunnen wij vrouwen altijd zo ontzettend goed en passend commentaar geven tijdens de wedstrijden… toch??