Mijn vriendin heeft gisteren een nieuwe smartphone gekocht. Ik krijg daar hoofdpijn van.

Als de naam van het apparaat doet vermoeden dat het alleen maar voor slimme mensen is; dan ben ik oliedom.

Ikzelf heb nog een mobiele telefoon uit de prehistorie: 2005.

Ik ben een Neanderthaler die alleen via rooksignalen een bericht kan versturen.

Ik voel me als een duivenmelker die op de postduif zit te wachten.

Mijn mobiel is zo bejaard; hij moet de prepaid met een rollator op gaan halen.

Wat een ongelofelijk, belachelijk oud apparaat.

Ik word op straat uitgelachen als mensen mij met mijn mobieltje zien. Onbekende passanten zitten met pingpongbalogen te kijken als ik bel met mijn opa-phone: een sufferd die zonder touch screen modern probeert te zijn.

Ik heb geen internet, kalender, agenda, memoblok, camera of ander opname apparatuur. En er zit ook geen muziek in…

Bij mij zitten er twee dingen op: bellen en Sms’en.

Meer niet. SMS betekent in mijn geval: Sloom, Moe en Slaapverwekkend.

Er is ook niemand die mij een Sms’je stuurt. ‘Wat vreemd, ik heb een app naar jou verstuurt, maar die komt niet aan. Hoe kan dat?’ heb ik al af en toe gehoord.

Mensen nemen het mij bijna kwalijk dat ik nog zo’n achterlijk stuk telefoon bij me heb.

Ik bel ook heel weinig. Puur voor noodgevallen. Als ik in de supermarkt niet meer weet welke boodschappen ik ook al weer moest meenemen; dan bel ik mijn vriendin op. Eerst vraag ik patserig aan een medewerker van de supermarkt: ‘Hebben jullie hier Wifi?’.

Waarna ik ergens stil in een hoekje van de supermarkt ga staan (en goed om me heen kijk of echt niemand mij ziet) alvorens ik mijn supermobiel te voorschijn tover…

Dan is zo’n telefoon geweldig handig.

Op Marktplaats kan ik hem via de rubriek: ‘antiek’ verkopen. En de enige reden waarom mensen mijn mobiel zouden kopen is vanwege het beetje goud en zilver wat erin zit…want gebruiken doen ze hem niet.

Ik krijg ook enorme hoofdpijn van vingerbewegende mensen op hun smartphone. Hebben jullie niks beters te doen? Ik kan die vingerbeweging niet meer zien.

Leuk voor mijn vriendin; zo’n smartphone; maar aan mij is hij niet besteed. Ook geen laptop of tablet. Ja, een paracetamol. Een tablet tegen de hoofdpijn…