“Ik heb een ranzig seksleven,” zegt ze en kijkt me aan met haar grote hazelbruine ogen, neemt een hap van haar gegrile bio kip in salsa saus. En ze glimlacht, open blik, gewoon zoals ze is. Ontwapenend, eerlijk, recht-voor-haar-raap, verleidelijk, soms uitdagend. Ik kijk naar haar en denk; ‘tja, ranzig..’ en neem een slok van de ‘la place’ cappuccino.
Het blijft in mijn hoofd hangen, een ranzig seksleven. Wat is dat? Hoe is dat? Seks met zes man, drie vrouwen, krijsende orgasmen? Op straat, in de steeg, in de auto, het parkeerterrein? Maar dat is mijn fantasie van ‘ranzig’. Ik vraag er niet naar. Wellicht is haar beleving van ‘ranzig’ minder ranzig is dan dat ik fantaseer. Het zou mij niets verbazen. Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars, toch?

De tijd gaat voorbij, we lunchen regelmatig samen. Ik vraag er verder niet naar. Koetjes en kalfjes komen voorbij, maar ook een portie persoonlijk leven. Als ik haar zie denk ik ook niet aan dat ranzige seksleven. Ze is gewoon leuk en gezellig en vrijgezel en fijn gezelschap. En ja, aantrekkelijk. In elke zin van het woord, laat ik daar even heel duidelijk over zijn. Ze heeft een leuk sociaal leven, ze ontmoet mannen, waar ze mee lacht en danst.. Maar niet de man die ik haar zo gun.

Soms, onverwacht, dan borrelt het weer op: dat ranzige seksleven. Zie ik een blonde meid met hoge hakken, diep decolleté, een zwoele blik. Zou zij een ranzig seksleven hebben? Zou zij zich gewillig laten nemen op perron drie van station Hilversum? Ik durf het niet te vragen.

Het blijft voor niet-vrijgezelle mannen, interessant om te weten wat een vrijgezelle meid in haar vrije tijd doet, met wie ze scharrelt, hoe ze haar doordeweekse nachten doorbrengt. Een andere, net zo vrijgezelle-leuke vriendin laat onlangs weten dat ze een onwijs leuk weekend had, maar subtiel zegt ze: “niets wilds of zo”. Ik reageer niet en denk: “niets wilds?” Wat bedoelt deze aantrekkelijke jongedame daarmee? Niets wilds? Niet dat ik woest fantaseer, maar de nieuwsgierigheid wordt wel geprikkeld. De volgende keer als ze zoiets zegt zal ik vragen of het dit keer geen verwoestende seks met vier mannen op de vierde verdieping van het Hilton was, neem ik me voor.

`Ik heb een ranzig seksleven,´ het blijft in mijn hoofd terugkeren. Ik zal er niet naar vragen. Ik zal er niet aan denken als ze tegenover mij zit als ze haar broodje beenham oppeuzelt en vol enthousiasme vertelt over haar bedrijf. Succesvol, energiek, apassionata. Of de hobby die wij delen, gebaseerd op fantasie. Zo is is zij nu eenmaal. Ranzig energiek, laat ik het daar maar ophouden. Ranzig of niet, maar wel inspirerend.