Regelmatig komt de vraag voorbij of wij vrouwen liegen. Het antwoord is simpel. Ja, wij vrouwen liegen. Sterker nog wij liegen aan de lopende band. De uitdrukking ‘leugentje om bestwil’ is door ons uitgevonden. Waar we echter het meest over liegen is over geld. Over ons zuurverdiende geld maar uiteraard ook over jullie zuurverdiende geld. Het is immers zo dat wanneer we ons ‘eigen’ geld hebben uitgegeven aan dat van de man beginnen. We geven het met bakken uit en niet alleen aan boodschappen. Dit doen we echter alleen omdat het een noodzakelijk kwaad is dat iedere dag weer terugkomt, alleen omdat we ‘s avonds niet tegenover een sjagrijnig smoelwerk willen zitten omdat we weer eens iets met gehakt hebben gemaakt, alleen maar omdat die leuke laarzen in de etalage van wat voor schoenenwinkel dan ook ons wel heel verleidelijk aan stonden te kijken. Eenmaal de shoppingdrift te pakken zijn wij niet voor een kleintje vervaard. We sjouwen van de H&M naar de Zara om vervolgens even lekker te gaan lunchen en te bedenken wat we nog meer in onze kledingkast missen. Of denken te missen. Want om heel eerlijk te zijn missen we niks. Die kast puilt uit met allerlei meuk die we zonodig moesten kopen, vervolgens gingen verstoppen om onze aankopen na een half jaar aan te trekken en tegen jullie met een ijzeren gezicht te zeggen dat we het betreffende kledingstuk al heel lang hebben, al diverse malen hebben aangehad maar dat jullie dat nooit eens een keer zien. Of dat we het van een vriendin hebben gekregen die het als miskoop had bestempeld. En jullie trappen er al jaren in. 
Sinds het internetshoppen zijn intrede heeft gedaan zitten wij helemaal in onze comfortzone. Ons geluk is dat mijnheer Post.NL altijd overdag komt bezorgen, zodat we onze, vaak wederom, zinloze aankopen makkelijk kunnen verstoppen, achter in de kast, bovenop de kast, in jullie kast, op de vliering, in de achterbak van de auto, in de garage, plaatsen waar jullie liever niet komen. 
Ons geluk in deze is dat jullie doorgaans na binnenkomst regelrecht naar de bank lopen, de afstandsbediening in beslag nemen, een biertje inschenken en vervolgens gaan zappen tot het eten op tafel komt 
Dat wij het eten opdienen in een nieuwe te dure outfit ontgaat jullie doorgaans zodat het ons wel heel makkelijk wordt gemaakt te liegen over onze aankopen. 
Dus heren niet zeiken over het feit dat het banksaldo zo laag is, gewoon beter opletten en af en toe met een complimentje gooien. Wie weet werkt het. Hoewel? Persoonlijk denk ik dat zo lang jullie geld blijven inbrengen wij doorgaan met uitgeven.