Rob Koppen, zorgboer. Johan Heesters, Nazi lover. Hennis, lachende tankjuf. Welten, euro sheriff. Ronaldo, de nog niet uit de kast voetbal nicht. Hefner, goed voor een potje of 10 Viagra. Wat hebben zij gemeen?

Ik voel u denken. Geld, graaiers, genieters, verdieners, etc. Fout. Nou ja een beetje dan. Nee, eenzaamheid.

Nederland is een bazenland. Wat wil zeggen. Je komt uit één of andere moederschoot gegleden, groeit, gaat naar school om vervolgens het hoogst haalbare na te streven: je wil baas worden. Tegenwoordig heet het: Manager.

En hoe hoger je komt of kruipt, hoe meer je betaald krijgt. Het eeuwige geld.

De Plus heeft het allang opgegeven. Schaamte is niet meer. Moraal dring je alleen nog op aan diegene die om wat voor een reden dan ook, geen baas zijn geworden. Immers, Tante Mark wil dat ik haring ga eten, in de rij ga staan op zaterdag om Rembrandt te bekijken, het Wilhelmus ga leren zingen en spruiten lekker ga vinden.

Iemand moet toch tegen de eerder genoemde mafkezen durven te zeggen: als je niet weet wat verantwoordelijkheid is, stap je op. Tekenen bij het kruisje graag?

Maar schijnbaar werkt het niet zo.

Veel geld maakt dus schijnbaar immuun, tolerant, grenzeloos, over lijken kunnen gaan, en alles om hen heen monddood gemaakt wordt of zich voor dood houdt.

Bijna had de Pluis een bedrijf gekocht maar door Boeken onderzoek, het net niet gedaan ( dank aan CC en Mr. J) . Ik koos niet voor het grote geld maar voor de realiteit, vrijheid, liefde voor zijn partner, een blinde Beagle, een tandeloze fox, een dove Queen, (klein) kinderen een CBR 600 F en een schuldloos en onafhankelijk bestaan. Zeg maar het Pieter Lakeman voorbeeld!

Ik kijk om me heen. Man, wat ben ik gelukkig ik voel het letterlijk in mijn lijf, en ben niet (meer) eenzaam!

Lees net dat ze een app ontwikkeld hebben om eenzaamheid tegen te gaan. Leuk, als je weet hoe je moet downloaden! Oh ja, heb ik niet meer nodig. Doei.