Op programma gemist heb ik gisterenavond nogmaals de Beschouwingen bekeken en datgene wat er aan acties uit voortkomt. Ik heb vanmorgen de stapel kranten nog eens doorgeworsteld, en op en aanmerkingen meerdere malen gelezen.

Misschien begrijp ik het niet allemaal (meer), maar is het niet zo dat een tweede kamer de Regering moet controleren?

Maar wat ik nu wel heb gezien is dat Tweede Kamer leden voornamelijk elkaar “te lijf gaan”.

Misselijkmakend vindt ik datgene wat Wilders oproept. Maar nog misselijkmakender vindt ik diegene die Wilders omschrijven als een fascist of nog erger.

Immers, daarmee wek je de suggestie dat Wilders (en zijn kiezers) het totale Fascistische gedachtegoed zouden onderschrijven. Wat niet juist is.

Ook hij is een gekozen Volksvertegenwoordiger, die de mening van duizenden landgenoten verkondigd.

Je kunt een andere mening toegedaan zijn dan die van Wilders maar om de man de titulatuur van Fascist te geven gaat te ver, veel te ver.

Wat mij als mens heeft gestoord is de Twitter aanval van een PVDA Kamerlid en het optreden van Pechtold.

Ook gekozen Volksvertegenwoordigers, die vergeten dat gekozen worden altijd Democratie inhoudt.

Je kunt, moet, mag het niet eens zijn met de ander, maar ga elkaar middels een bat te lijf. Beargumenteer elkaar op de inhoud en niet op de persoon.

 

Beste Volksvertegenwoordiger, het is uw mond die mijn woorden uitspreken, die mijn gedachten en die van u tot een mening maken. Maar ik heb nimmer mijn keuze gemaakt op de persoon, maar op de inhoudelijke kant van zijn of haar verhaal/optreden.

En als Burger/Kiezer moet ik erkennen dat ik niet de waarheid in pacht heb.

Maar wel een professional nodig heb die inspirerend kan vertellen en vergezichten biedt. Een Verleider pur sang voor een beter inzicht in het algemeen belang, die de controlerende taak niet vergeet. U bent ik, en ik ben U. Niet meer vergeten a.u.b.