Geweldig! De Praxis boys and girls gaan konijntjes naast de spijkers en de hamers ophangen. Ze gaan in de dierenhandel. Dus zal er wel een feestdag of een nieuwe konijnen Walt Disney film aankomen, waardoor de allerkleinsten van een tweeverdiener pappa en mamma nu ook bij de praxis er één in echt kunnen aanschaffen.

Voor een tijdje dan. Want als er al geen tijd voor hun klein-kind-mens is, dan is het een kwestie van tijd voordat Roger Rabbit de geest geeft. En als ik de Praxis inschat, dan komt er dus over een tijdje naast de spijkers, hamers en konijntjes ook een kindvriendelijke euthanasie spuit te hangen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren van de oh zo belangrijke zelfredzaamheid, door onze toekomst.

De volgende stap: een levende koe van de Albert Heijn, een paard bij de Kijkshop en hondjes voor ouden van dagen waar niemand toch meer naar omkijkt. Man man, hoe verzinnen ze het. En de kleine plof kip Dijksma vindt het vast allemaal goed, nadat ze door een lobbyist weer gepaaid is met een grote zak snoep en een paar konijnen pantoffels. Tut.

Nu hebben we gelukkig ook nog de Nederlandse Ezels die vaak met de trein reizen. Gewelddadige beesten, want als je ze maar iets in de weg legt, verkeerd aankijkt of vriendelijke vraagt of ze wel een kaartte hebben dan krijg je een trap voor je kop, wordt je gebeten of wellicht nog erger.

Nu begrijp ik dat de Politiek door de as nep verkiezingen, sommige doelgroepen naar het hiernamaals wenst en ze het land uit wil knikkeren omdat ze korte lontjes hebben. Maar als we dan toch gaan ruimen, dan ook de treinezels maar gelijk bij kont en kop pakken. Maar waar ga je ermee naar toe.?

We beginnen met het (dieren) paspoort af te pakken, wat dit is schijnbaar een straffe maatregel. En dan pakken we hun eten af, of zorgen er voor dat ze hun baan kwijt raken. Wat we ook doen met hun ouders c.q. verzorgers. Knikkeren de Noorse gevangen weer uit de Nederlandse gevangenissen of knopen de banden weer aan met een buitgemaakte overzeese Kolonie. Ezels houden namelijk van zon, luieren en groene blaadjes, veel groene blaadjes. Kijk dit zijn oplossingen waar je wat mee kunt.

Goed voor de CBS cijfertjes, de kersttoespraak uit Italie en voor Jeroen de Bloem, want die gaat dan fluitend naar Brussel met achter zich aan het meiske die de nieuwe Minister van de Dieren Politie gaat worden. Wij zijn vandaag zo vrolijk, zo…………….

Maar alle gekheid op een stokje. Iemand slaan schoppen terwijl je weet dat jezelf fout bent, is toch wel een teken van verloedering en radeloosheid. En het toppunt van een zeer bescheiden bewustzijn. Als je als buitenstaander dit weet, en je besluit om een complete doelgroep dood te wensen of zonder pardon de grens over te zetten dan ben je ook een klein beetje dom. (citaat van Max, eerlijk is eerlijk) en weet je niet wat dit ook kan betekenen voor de ander!

Nog geen week zijn onze James Bonden, Opa en zijn Teef van hun stoeltje gewipt, en het hele land is in rep en roer. Kooigevechten in de 2e klasse, VVD graaien mag nu wel en Mr. Oehoe wordt niet uit z’n boom geschoten, maar keurig gevangen. Zelfs de wolf krijgt vrij spel, en kan nu in alle vrijheid op zoek gaan naar meisjes die een roodkapje op hebben. Als dit allemaal maar goed gaat!

Als ik vandaag nu eens de ABN bel die een miljoentje of 24 aan hun baas hebben gegeven van mijn geld, en ze vraag als tegenprestatie of zij Nederland willen kopen. Dan is alles opgelost. Alles één kleur, iedereen gelukkig, heb mijn geld terug en kan ik weer tevreden slapen.

Slapen! Vanmorgen om 5 uur kreeg ik van Joop de Beagle een poot op m’n kop. Meneer wilde ook op bed, waarna de fox ook een aanloop nam en met z’n oude bibber lijf ook een plek had. Om daarna een piepje te horen van Queen de King Charles, die niet kan springen dus die heb ik maar opgetild. Koffie, peuk en de Praxis bellen, de Pluis heeft namelijk ook zijn grenzen!

Te koop: winden latende Beagle, kotsende Fox en een 22 uur slapende Queenie. Niet duur, de schatten…………

 

De Pluis