Lieve medevrijgezellen,

Wisten jullie dat de sterke toename van het aantal vrijgezellen in Nederland één van de structurele oorzaken is van de Nederlandse woningschaarste? Dit verklaart dat steeds meer mensen in mijn omgeving zich druk maken om het feit dat ik nog steeds geen levenspartner heb gevonden. Voorheen waren het alleen mijn familie en vrienden die regelmatig vroegen of ik nog geen leuke man was tegen gekomen. Tegenwoordig probeert zelfs mijn baas me te koppelen aan de ober tijdens een personeelsetentje. Mijn baas heeft vier kinderen en met het oog op hún toekomst is het niet raar dat hij zich druk maakt om mijn vrijgezellenbestaan. Het zou immers prettig zijn als zijn kinderen later ook gewoon een dak boven hun hoofd hebben.

Wanneer je spreekt van (woning)schaarste, betekent dit dat de vraag groter is dan het aanbod, wat vervolgens veelal leidt tot inflatie. De overheid kan inflatie tegengaan door de belastingen te verhogen waardoor men minder te besteden heeft. Nu vraag ik me  als vrijgezel af of dat ons toekomstperspectief is? Zou het zo ver komen dat wij eerdaags meer belasting moeten betalen dan zij die wel een levenspartner hebben? Zou dat een oplossing zijn, net zoals dat men meer belasting betaalt voor een vette hamburger en rokers meer belasting betalen voor hun rookwaar, omdat de zorg voor het aantal mensen met gezondheidsproblemen te duur wordt voor ons landje?  Zou het zover komen dat de  overheid zich gaat bemoeien met de vrijgezellen in Nederland? Of zijn ze daar stiekem al mee bezig? Zou dat ook de reden zijn voor het toenemende aantal datingsites? Zouden deze websites worden opgericht door leden van de Tweede Kamer? Is dat een onderdeel van het begrotingsplan 2012? En hoe zit het met televisieprogramma ‘All you need is love’? Is Robert ten Brink wel de romantische man die hij zegt te zijn? De vader van een liefdevol, warm gezin? Is hij niet  ingehuurd door het Ministerie van Financiën om ervoor te zorgen dat vrijgezellen in Nederland bij elkaar worden gebracht?

Nu ik er over nadenk klinkt het niet eens zo heel gek. Nederland is immers een verzorgingsstaat. Als er redenen zijn voor de overheid, om zich hiermee te bemoeien, meld ik me hierbij aan! Minister Jan Kees de Jager, ik ben op zoek naar een lieve man, tussen de 27 en 33 jaar, woonachtig in ’s-Hertogenbosch en het liefst niet in het bezit van katten en kinderen. En als hij echt heel leuk is, beloof ik dat we snel gaan samenwonen.