Ben je lekker op  vakantie althans je denkt dat je lekker vakantie aan het vieren bent, wordt er op de deur geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt, wie zou dat zijn?

Nou de Spaanse Kindervriend was het niet en een Turkse ook niet. De Politie was het wel en die kwam vrouwtje Ebru van het bedje lichten. Ze heeft nog geprobeerd als echte Nederlandse te roepen dat ze op moesten zouten, omdat ze dacht het de buurvrouw was. Maar helaas, de boodschap werd niet begrepen en het volume waarschijnlijk wel.

Nu lees ik dat ze (terecht) boos is en de Premier er wel een belletje aan gewaagd heeft, maar dat het tot op heden, tot niets geleidt heeft. Hans en Theo hebben nog wel geprobeerd om op afstand iets te roepen maar het mocht allemaal niet baten. Zitten waar je zit, en verroer je niet!

Nu getuigt het wel van moed dat lady Omar tweets verstuurd die voor een ander pijnlijk kunnen zijn. Ik bedoel hier in Nederland kan dit ook maar buiten dat je afgeluisterd wordt, is het oppakken niet aan de orde. Althans het haalt de kranten niet!

Maar wat zou een oplossing kunnen zijn om voor eens en voor altijd het gezeur, over wel en niet in de kiem te smoren?

De Pluis zegt en vindt: gewoon verder gaan met je leven en je niet storen aan wie of wat dan ook.

En we hebben in Nederland kampioenen zat.

Kijk naar ex Burger vader Onna Hoes? De lange schuinsmarcheerder heeft lak aan alles. Grijpt af en toe een lekkere vent, krijgt de hoon, pakt wat wachtgeld en gaat publiekelijk vertellen dat hij gezellig bij tante Albert de verjaardag aan het vieren is. Chapeau.

De PVV heeft er tegenwoordig een kampioen bij met de prachtige naam Heemels.  En zijn voormalige partijbaas die volgens mij met James Bond in bed moet liggen en de woorden schande en verkwisting nieuw leven ingeblazen heeft, net zo gemakkelijk over het Hemelse heen stapt alsof er niets aan de hand is. Ook Chapeau.

Kijk zo hoort het, Dutch freedom!

Kijk naar woensdag. Een groot gedeelte van Nederland is later op de avond bezopen, stoned, bestolen, in elkaar gebeukt of hangt kotsend over een pin automaat die elke medewerking weigert. Hoe mooi is dat?

Je mag alles doen, alles zeggen en alles denken. Oké, die vluchtelingen die wat televisies achterover hebben gedrukt die snappen er waarschijnlijk geen reet van als ze de massa nietszeggend, alles horen zeggen. Maar goed, dat is onze cultuur en het is te leren. Dit heet dat I N B U R G E R E N.

Totale vrijheid hebben we en de schaamte zijn we allang voorbij. In plaats van schaamte hebben we nu verontwaardiging, keuken boosheid en social media schandpalen. Kan allemaal, en moet ook allemaal kunnen niet waar?

Dus pak de pen ( de Pluis is van de wat oudere generatie) en maak je zelf kwetsbaar, stel je kwetsbaar op en kwets hen die je kwetsen wilt.

Maar zou het ook zo kunnen zijn dat als je weet dat je iemand kwetst, dit onderdanig moet zijn aan diegene die gewoon wil kwetsen?

Kijk dit vindt de Pluis dus lastig.

iemand die het leuk vindt om mij spontaan nikker te noemen haalt zijn premie van de basis verzekering er wel uit. Als ik spontaan iemand nikker noem, haal ik vast de premie van mijn basis verzekering er ook wel uit.

Ik ken die meneer Erdogan helemaal niet? En stel dat ik hem echt niet zo leuk vindt zou ik dan in zijn land een vakantiehuisje kopen of huren? Ben ik dan moedig of een lafaard. Is mijn vrijheid de vrijheid voor een ieder?

Maar als ik zo ga denken wat kan ik dan nog, wat mag ik dan nog? Wat is eigenlijk vrijheid en ben ik wel zo vrij?

Ik stap straks maar op de motor. De wind in mijn bakkes en ook lekker in mijzelf zijn. Ride free and proud! Merdekka….