Auteur de Pluis

 

Zegt het voort, zegt het voort………

 

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen……..De Pluis gaat als ZZP werken (Zelfstandige Zonder Poen,….geintje). Na meer dan dertig jaren in loondienst te zijn geweest, maak ik de grote stap. Nu ga ik u niet lastigvallen met mijn ondernemerschap, maar sta toch even stil bij het antwoord op de waarom vraag.

 

Ik lees dat de ABU ( algemene bond voor uitzend-ondernemingen) een groeiende vraag aan flexibele arbeidskrachten verwacht. In een andere krant lees ik ook dat het CBS aangeeft dat de economie groeit, maar het aantal banen is gedaald! Dat de plannen voor het Sociaal akkoord in de Tweede kamer liggen, en dat er zoveel mogelijk mensen met een Arbeidshandicap naar reguliere banen moeten, die er dus niet zijn.

 

De Minister schaft nog even de zorgplicht af voor mensen die werkzaam zijn in de Sociale werkvoorziening en een alleraardigste collega van haar, trekt zijn schijbaar volle knip, en gaat de personeelsleden van de omgenikkerde kinderopvang, omscholen voor banen die er dus, nogmaals, niet zijn.

 

Grappig, of niet! Een economie die groeit zonder dat er mensen aan te pas komen. Dit is pas magic, al zeg ik het zelf. Volgens mij was er ooit eens een Bank in Amerika, die door al het goochelen met cijfers en producten omviel en er wereldwijd, schande over gesproken.werd. Aan de schandpaal moesten de hoge heren, de schandpaal.

 

Nu ben ik geen econoom. maar volgens mij is er veel aandacht besteed aan het nodige cijferwerk. Hebben veel burgers toch geen verstand van, maar het praat wel lekker weg uit de kelen van menig staatsman en staatsvrouw, bij de one line shows op vrijdagavond.

 

En dan ga ik als ZZP aan de slag, terwijl een groot deel ervan zijn eigen broek niet omhoog kan houden of omvalt. Maar ik ga mijn niche gebied bestormen met creativiteit en het omdenken. Ik ga niet op zoek naar een opdracht, maar heb mijn filosfie vertaald in methodieken die er nog niet zijn, dit weet ik zo zeker.

 

Wellicht kijkt u over twee jaar naar de beursgang van de Pluis. met daarbij de aankondiging op het journaal: hij doet het goed in zijn eentje. En de klap op de beursgong kan plaatsvinden. Zonder mensen een groei realiseren. Het kan, ik heb het net gelezen!

 

De Pluis