Auteur de Pluis

Zooooooitje!

Ik weet niet of ik de enige ben in dit land, maar af en toe vind ik het een rommeltje. Zo niet een zooitje, als u wilt.

Studenten die af en toe een aantal examens achter over drukken, een minister die zijn eigen werknemers niet meer in de hand heeft waardoor toeslagen nauwelijks uitbetaald worden en de Rabo bank een reputatiemanager op de loonlijst gezet heeft,  nadat men op een vrijdagavond per abuis vergeten is het personeel te informeren dat ze over een jaartje of wat geen bankbaantje meer hebben. Welja, men is zo druk ben met scoren en bezuinigen dat menigeen vergeet de achterban te informeren. Tussendoor blazen we de provincie Groningen op, kletst een politieke achterhoeker alles bij elkaar wat geen Groninger gelooft en is het aantal zelfmoorden onder boeren conform de index, stijgende. Even pas op de plaats, wat zijn met zijn alle aan het doen?

Kijkt u op een moment van uw dag naar RTL 7, en zie waarom dit land, ook een land van kastenstelsel is geworden. Een trendwatcher in het groen die zegt dat er iets van verbeelding moet komen wil de koers omhoog gaan, een academische puber die onder invloed van voorhoofd puistjes bla, bla verteld en een kale kop nieuwslezer, die met natte plek in zijn broek, ademloos luistert.

Waar is tijd gebleven, dat wat u en ik in het handje hadden de waarheid was. Waar ik als voormalig bank- klant nog het geloof had in eenvoud en harmonie. En als je staande gehouden werd door de politie,  je het hoofd boog en baalde. We gaan, en we gaan maar. Volgens mij zijn er velen erg druk met fictie, dromen en anderen voor de gek houden.

Ik ga echt geloven dat de wereld om mij heen, een wereld is die uit lucht bestaat. Waar cijfers en statistieken belangrijker zijn dan de praktische , individuele zorg.

De Pluis uitnodigen op congressen, seminars, de wereld draait (ook) door en het komt allemaal goed. Goed met de Pluis, en de andere wereld gaat toch wel verder.

 

De Pluis

Stem op deze column!